"Lásd meg! Érintsd meg! Éld át!"

Képzőművészettel a látássérültekért

 

 

A plasztikus DESIGN képek technikai kivitelezésükből és stílusukból adódóan lehetővé teszik azt, hogy a látássérültek is élvezhessék ezeket az alkotásokat, s ezáltal ők se legyenek kirekesztve a művészet adta vizuális élményekből.

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével (VGYKE >>) közösen szervezett "KÉZZEL LÁTÓK" elnevezésű szemléletformáló program egyik eleme egy olyan tárlat, ahol ezeket a képeket lehet megtekinteni illetve letapogatni.

 

A "KÉZZEL LÁTÓK" célkitűzése

Célkitűzésünk két területre koncentrál. Egyrészt arra törekszünk, hogy egyre nagyobb nyilvánosság előtt mutassuk be azokat az akadályokat, amelyekkel a nem-látó embertársaink a mindennapokban megküzdenek.

Másrészről a kulturális esélyegyenlőségre is fel akarjuk hívni a figyelmet, hiszen a látó emberek mindennapjainak része a művészeti élmény is, amiből a látássérült emberek szintén ki vannak zárva.

további részletek a "KÉZZEL LÁTÓK" honlapján >>

 
 
"A képzelet a lélek szeme"
 
 
 
A vásárlók írták:
 

"Megragadott a különleges technika "

"A festmény maga uralja a szobát, másra nem tud az ember figyelni, a szemet teljes egészében leköti és magára vonza."

"...naponta többször gyönyörködöm benne!"

tovább >>

 
     
 
 
 
 
 
 
     
 

Jótékonysági tárlat
 

A kiállítás jótékonysági célokat szolgál!

A tárlatból származó bevételt a VGYKE céljainak megvalósítására, a látássérült emberek mindennapjainak megkönnyítésére és esélyegyenlőségük biztosítására fordítjuk.
Ezen kívül a bevétel bizonyos részét a rendezvények minél szinvonalasabbá tételéhez szeretnénk felhasználni.

 

Vándorkiállítás
 
 

Egy "mini"( 4 db paraván) vándor kiállítás formájában arra törekszünk, hogy ennek a kezdeményezésnek a hír értéke eljusson minél több céghez, vállalathoz. Azért, hogy szociálisan érzékennyé tegyük a látó társadalomban élőket erre a megoldatlan problémára. Reméljük, hogy megjelenésünkkel egyre több támogatónak nyerhetjük el a szimpátiáját és a bizalmát.

   
 
Joggal reméljük, hogy a „KÉZZEL LÁTÓK” rendezvény egy olyan egyedülálló kezdeményezés, ami túlmutat az alapgondolaton, mivel az emberi segítőkészség és humánum olyan nagyszerű összhangját mutatja be, ami a mai társadalmunknak méltó példája lehet.